Word6

Word6 is een variant met woorden op Mastermind.

Word6 en Mastermind zijn hersenbrekers, waarbij je weliswaar begint met een schot in het duister, maar daarna moet blijven bedenken wat je volgende zet zal zijn op basis van wat je tot dan goed of bijna goed hebt geplaatst.
Het heeft geen zin om letters te gebruiken die in de vorige regels al zijn afgekeurd. In casu zwart worden afgebeeld op je toetsenbord.

Je kunt Word6 single spelen, omdat de opdrachten uit een database komen met meer dan 20.000 verschillende woorden. Die worden random gebruikt. Je kunt kiezen uit woorden van 4 tot 7 letters.

Ons spelletje heeft unieke eigenschappen in vergelijking met andere woord(le) spelletjes.

1. Je kunt het continu spelen, niet 1 spel per dag.
2. Word6.nl heeft een timer. Je kunt zelf een tijdslimiet per regel inschakelen, als je dat wilt om de moeilijkheidsgraad te verhogen.

Begin met een woord met zo veel mogelijk verschillende letters en gebruik in de volgende twee regels telkens de letters die op het digitale toetsenbord in de grijze blokjes staan. Die zijn nog niet gebruikt.

Het woordspelletje geeft na iedere regel aan welke letters in het woord passen en welke er niet in zitten.

Het spel geeft dan aan welke letters op de juiste plaats staan (groen). Verder welke letters wel in het woord staan, maar wel op een andere plaats (geel) en welke letters überhaupt niet in het te zoeken woord staan. Dat zijn die in de zwarte blokjes staan.<BR>
Denk er aan dat letters soms 2 of meer keer kunnen voorkomen in een woord.<BR>
Je kunt het spel na spel blijven spelen.
Om wat snelheid erin te brengen kun je ook het toetsenbord van je laptop gebruiken.

Veel plezier!